top of page

Tre ÄPB:are till helgens final i "Seniortouren"!
Följande reportage är skrivet av redaktör Håkan Andersson på Skånesporten, Höör. Detta finns att läsa på hans utmärkta bowlingblogg + mycket annat som handlar om bowling. Icke minst om och runt matcherna i Alliansen Ringen. Du hittar sidan via länken, www.skanesporten.se


SEP6

av Håkan Andersson | Bowling

(6 september) Tre bowlande pensionärer från Ängelholm var på söndagen i slutspel i ”Seniortouren” när den sista av säsongens deltävlingar avgjordes i Ängelholmshallen.

En trio bestående av hallföreståndaren Peter Andersson, Karl-Erik Måbrink (bilden) och Mats Olsson, som alla spelar för Ängeholm-1 i Alliansen Ringens pensionärserier, gick nämligen vidare från kvalet till det avslutande finalspelet, nu representerade BK Full House. Och det var snudd på storsuccé!

Karl-Erik Måbrink tog sig vidare som trea i kvalet med 1472 poäng (1322+150) över de sex serierna och så gjorde även Peter Andersson och Mats Olsson. Den senare föll bort innan den avgörande s.k. ”karusellen”, där klarade Peter och Karl-Erik första rundan men åkte ut i tredje respektive andra. Vann hela tävlingen med 12.000 kronor i förstapris gjorde Claes Johansson, Gotlandspärlan närmast före Christer Danielsson, Eksjö efter 225-224 i avgörande. I lagtävlingen för 2-mannalag blev för övrigt Karl-Erik Måbrink/Mats Olsson tvåa.

Tävlingen, som är inne på 24:e säsongen, är öppen för licensierade spelare +50. Den samlade 106 startande i Ängelholm och var den sjunde och sista i kvalomgången 2019-2020 som inleddes i augusti i fjol i Vårbyhallen i Stockholm och där det därefter kvalats i bl.a. Nyköping, Skövde, Nässjö, Eskilstuna och Göteborg. Nu väntar slutfinal den 1 november i Göteborg för säsongens bästa enligt poängbarometern.


37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Internseriespelet 2024-25

Nu är det dags att anmäla sig till Internseriespelet 2024-25. Det blir spel 11 omgångar på hösten respektive våren. Anmälningslistan sitter på vår anslagstavla. Sista anmälningsdag är 13/5 2024. Ansva

Comments


bottom of page